Dopunjeni elektronski vodič Državnog inspektorata za ugostiteljstvo i turizam

Slika /arhiva/13-drzavni_inspektorat-W.jpg

Državni inspektorat na svojim je web stranicama objavio dopunjeni "Vodič za pravne i fizičke osobe te poslodavce u ugostiteljstvu i turizmu" koji, s obzirom na najnovije izmjene i dopune propisa iz tih djelatnosti, svim pravnim i fizičkim osobama koje se time bave ili to namjeravaju može pomoći da svoje poslovanje usklade s propisima, izvijestili su danas iz Državnog inspektorata.

Spomenuti vodič na web stranicama Državni inspektorat je prvi put objavio prošlog lipnja, a sada ga je dopunio s obzirom na usvojene zakonske izmjene u području ugostiteljstva pa se tako u njemu, uz precizna pojašnjenja zakonskih obveza koje su dužni svi ispuniti ako se žele baviti tim djelatnostima, navodi i pregled obveza koje u području radnih odnosa i zaštite na radu imaju poslodavci u ugostiteljsko-turističkoj te drugim djelatnostima.

'Klikom' na taj elektronski vodič zainteresirani mogu saznati kako legalno pružati usluge u ugostiteljstvu i turizmu odnosno sve ključne informacije, uključivo i mjere protiv prekršitelja koje su inspektori Državnog inspektorata ovlašteni poduzimati, navode iz Državnog inspektorata.

Podsjećaju da i ove kao i svake glavne turističke sezone pojačano provode inspekcijske nadzore primjene propisa iz područja ugostiteljstva, pružanja usluga u turizmu i boravišne pristojbe na priobalju i otocima s ciljem suzbijanja i ograničavanja pojava nezakonitog obavljanja djelatnosti i povreda prava radnika te zaštite gosta. (Hina)



Pisane vijesti