tipTravel magazine i na Newsstandu

Slika /arhiva/tip_travel-Newsstand.jpg

tipTravel magazine, prvi hrvatski online magazin o turizmu i putovanjima, od sada je besplatno dostupan za čitanje i na iOS platformi Newsstand, svojevrsnom kiosku za digitalna izdanja, što omogućuje još kvalitetniji doživljaj čitanja putem iPad, iPhone i iPod touch uređaja. Uz aktivne linkove koji vode na određene web stranice, aplikacija omogućuje i veću interaktivnost te čitanje offline, odnosno bez pristupa Internetu. Također, putem ove aplikacije magazin je globalno dostupan korisnicima spomenutih uređaja u cijelom svijetu. Magazin je postavljen na Newsstand u suradnji s hrvatskom tvrtkom Aplitap d.o.o., a na App Store-u ga je moguće preuzeti putem poveznice:
https://itunes.apple.com/us/app/tiptravel-magazine/id687683733?ls=1&mt=8

Prvi broj tipTravel magazina je izašao 22. srpnja 2013. godine, a cilj magazina je na kvalitetan i zanimljiv način promovirati hrvatski turizam, odnosno hrvatska odredišta, njihovu raznovrsnu turističku ponudu, proizvode, potencijale i brendove te predstavljati Hrvatsku kao jedno od vodećih lifestyle odredišta na međunarodnom tržištu. Također, cilj je i informirati, educirati i savjetovati čitatelje o svemu što Hrvatska nudi turistima.

Magazin je dvomjesečnik, izlazi na hrvatskom i engleskom jeziku te je besplatan, odnosno dostupan bez naknade, a nalazi se na web stranici www.tiptravelmagazine.com. Osim putem računala, moguće ga je čitati i putem tzv. pametnih telefona i tablet uređaja.

Koncepcijski se sastoji od niza autorskih reportaža i fotografija, vijesti iz turističkog sektora, najava događanja i manifestacija u Hrvatskoj, zanimljivosti i korisnih informacija iz svijeta turizma i putovanja te savjeta i preporuka 'iz prve ruke'. Magazin je namijenjen domaćim i stranim turistima, strancima koji žive u Hrvatskoj, Hrvatima u inozemstvu te suvremenim putnicima i svim ljubiteljima putovanja. U njegovoj pripremi sudjeluje tim sastavljen od turističkih novinara, fotografa i blogera, turističkih djelatnika, iskusnih putnika i avanturista.

Magazin je moguće pratiti i putem Facebook-a na www.facebook.com/tiptravelmagazine



Pisane vijesti