SVEČANO ZATVARANJE „ZAGREBAČKOG VREMEPLOVA“ U DUHU SVJETSKOG DANA TURIZMA

Slika /arhiva/tzzg.jpg

U subotu 27. rujna, od 11,00 do 13,00 sati, kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, Turistička zajednica grada Zagreba priprema posebnu proslavu za Zagrepčane i njihove goste. Naime, uz svečano zatvaranje manifestacije „Zagrebački vremeplov“, proslavit će se i Svjetski dan turizma koji se obilježava na taj datum.

Tom će se prigodom na Zrinjevcu okupiti KUD-ovi koji su nastupali na „Subotnjoj folklornoj sceni“, grupa „Potepuhi“ koji su zagrebačkim šansonama oživljavali „Gornjogradske glazbene vedute“ te likovi koji su uljepšavali „Gornji grad u prošlosti“. Na završnom Promenadnom koncertu nastupat će ansambl „Lado“ i „Kraljevi ulice“.

Uz glazbeni dio, TZGZ je za sve posjetitelje osigurala licitarska srca, CD-e o Zagrebu i kape, koje će darivati svima koji dođu. Kao posebnu atrakciju najavljujemo dva fijakera u čijoj će vožnji moći uživati svi zainteresirani te domaće kolače, koje će posebno za ovu priliku izraditi vrijedne domaćice iz folklornih društava. Ni oni najmlađi neće biti zaboravljeni, naime, za njih su priremljene posebne dječje radionice i igraonice gdje će se moći igrati dok roditelji plešu. Uz sve to, posjetitelje ćemo počastiti šampanjcem te raznim slasticama od kestena, budući će se svečanosti pridružiti i TZ Hrvatske Kostajnice s najavom manifestacije „Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici“. 

 

Najave