Split za uskrsne blagdane očekuje sličan turistički promet kao lani

Slika /arhiva/P-FAH-H6237607.jpg

Za uskrsne blagdane u Splitu se očekuje otprilike sličan turistički promet kao prošle godine, a za turiste i građane pripremljena su brojna događanja, među kojima prvi put i manifestacija Slasno uskršnje jutro na Prokurativama, doznaje se u splitskoj Turističkoj zajednici.

"Za ove blagdane očekujemo brojne strane turiste iz susjednih zemalja te Njemačke, SAD- a, Južne Koreje i drugih azijskih zemalja, a dobre najave imamo i za dalje, uz nadu da teroristički napadi u Bruxellesu neće biti razlogom odustajanja od dolazaka u Europu", ističe za Hinu direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić.

Napominje da se svjetski trendovi s više putovanja turista s Dalekog Istoka vide i u Splitu, jer ih je u gradu pod Marjanom sve više, pri čemu su najveći porast dolazaka i noćenja ostvarili turisti iz Južne Koreje.

Od brojnih uskrsnih događanja u Splitu, Vukšić izdvaja manifestaciju Slasno uskršnje jutro na Prokurativama koja se prvi puta održava, a organizira je Turistička zajednica u suradnji s Udrugom kuhara SKMER, u klopu koje će se na sam Uskrs u nedjelju od 10 do 12 sati građanima i njihovim gostima dijeliti domaća šunka pečena u kruhu, sirnice, pisanice, domaći kruh, mlada kapulica i cvijet soli.

Tvrtka Spalatum D.M.C. organizacijom manifestacije Spalatum expo, na Rivi, na uskrsni ponedjeljak obilježit će početak turističke predsezone uz predstavljanje turističke ponude šireg područja Splita.

Na toj će manifestaciji birati i najoriginalniji suvenir iz cijele Hrvatske u više kategorija, a osim splitske predstavit će se i ponuda brojnih drugih destinacija, lokalna gastronomija, nacionalni i parkovi prirode, izletišta, eko etno sela i drugo.

Mislilo se i na osobe s invaliditetom i njihovu pratnju za koje će se u srijedu idućeg tjedna organizirati turistički obilazak Dioklecijanove palače, Peristila, Zlatnih vrata, Pjace, Voćnog trga i Rive u sklopu projekta "Turizam bez zapreka", pri čemu su pripremljene i posebne taktilne kartice za slijepe i slabovidne osobe.

(Hina/FaH)



Pisane vijesti