Za Uskrs u Dubrovniku oko šest tisuća stranih turista

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

U Dubrovniku će za uskrsne blagdane boraviti oko šest tisuća turista, uglavnom stranih, za koje je, kao i za građane, pripremljen raznovrstan program, najavljuju iz dubrovačke Turističke zajednice.

Najviše stranih turista u Dubrovnik će ovog tjedna stići iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Španjolske i Koreje, bit će i domaćih, a kako za uskrsni vikend počinje ljetni red letenja, uz češće sezonske letove to je i početak brojnijih dolazaka turista u Dubrovnik.

U dubrovačku zračnu luku tako će ovog vikenda početi slijetanja zrakoplovi aviokompanija Iberia, Vueling, Eurowings, Finnair, AirLingus, Lufthansa, Austrian Airlines, Norwegian Airlines i drugih, čime će Dubrovnik biti izravno povezan s Madridom, Barcelonom, Bečom, Muenchenom, Londonom, Dublinom, Helsinkijem i brojnim drugim europskim gradovima.

Za turiste i građane tijekom Velikog tjedna u Dubrovniku će se održati više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, kao i procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre. Na sam Uskrs, 27. ožujka, u organizaciji TZ grada Dubrovnika održat će se prigodan koncert na Stradunu u sklopu čega će mladići i djevojke odjeveni u narodne nošnje kao poklon TZ-a turistima i posjetiteljima dijeliti 'pengana' jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja", poručuju iz gradske TZ.

Koncert na Stradunu na Uskrs će biti i u večernjim satima, a dan prije Uskrsa, na Veliku subotu TZ grada Dubrovnika priređuje tradicionalni gastronomski događaj "Uskrsni objed u Dubrovniku" u sklopu čega će dubrovački restorani pripremiti zanimljive menije tradicionalnih jela i moderne interpretacije hrane koja se stoljećima služila na najveći kršćanski blagdan.

I na Uskrsni ponedjeljak, 28. ožujka, priređuje se program odnosno tradicionalna manifestacija Uskrs u Primorju u organizaciji udruge Dubrovački priorski svatovi. (Hina)



Pisane vijesti