ŠPANCIRFEST 2011.

Slika /arhiva/2011-spancirfest.jpg

Turistička zajednica grada Varaždina organizator je jednog od  najposjećenijih festivalskih događanja u Hrvatskoj i regiji, festivala dobrih emocija – Špancirfesta.

Špancirfest će ove godine biti održan od 19. do 28. kolovoza i šetačima u Varaždinu ponuditi ukupno oko 250 programa: koncerata, predstava za djecu i odrasle, uličnih programa i radionica. Besplatno će biti 215 programa, a prvi put naplaćivat će se ulaznice za koncerte na pozornici kod Staroga grada. Osim u programima, šetači će moći uživati u bogatoj ponudi izlagača koji će prodavati proizvode tradicijskih obrta, rukotvorine suvremenih uporabnih predmeta baziranih na hrvatskoj etnološkoj i kulturnoj baštini, artefakte primijenjenih umjetnika, hranu i piće spravljene po tradicionalnim receptima te razne suvenire.

Broj posjetitelja, prošle godine, njih oko 200.000, atraktivan visokokvalitetan program kao i neodoljiva festivalska pozornica, a to su trgovi i ulice barokne jezgre grada, svrstali su ovaj festival među najbolje urbane festivale u regiji.

Upravo zahvaljujući bogatom programu i mnogim pozitivnim reakcijama, Špancirfest je dobitnik priznanja SUPERBRAND za 2009. godinu kao i brojnih drugih nagrada i priznanja.

U dvanaest godina postojanja, Špancirfest je u Varaždin doveo etablirana imena svjetske glazbene scene, glazbenike i umjetnike sa svih kontinenata, tijekom kojih je bilo ukupno 2 milijuna posjetitelja, koje je zabavljalo 11 tisuća izvođača na pet pozornica grada Varaždina.

Više na:

 



Najave