„Slopey“, pilot-projekt za olakšavanje ulaska osoba s invaliditetom u turističke objekte

Slika /arhiva/slopey_290515_01.jpg

Povodom Dana grada Zagreba, prva turistička agencija specijalizirana za osobe s invaliditetom „TravAbled“, uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, danas je predstavila pilot-projekt „Slopey“ u Ulici Ivana Tkalčića. Riječ je o postavljanju 20 živopisnih, prijenosnih kosina koje će osobama s invaliditetom i svim osobama otežane pokretljivosti omogućiti ulazak u dosad nedostupne ugostiteljske objekte s jednom ili dvije stepenice.

Pilot-projekt ostvaren je zahvaljujući velikoj stručnosti i pomoći osoblja Kaznionice u Lipovici-Popovači te stalnoj podršci i savjetovanju TZ grada Zagreba, što je početak budućih nastojanja da se Zagreb i druga atraktivna turistička odredišta u Hrvatskoj učine pristupačnim svim domaćim i stranim gostima.

Osobe s invaliditetom najveća su manjinska skupina turista u svijetu, stoga nije potrebno posebno isticati da 650 milijuna putnika s pratnjom predstavlja velik turistički potencijal za svaku zemlju.

Republika Hrvatska ima mnogo prostora razviti se u zemlju predvodnicu pristupačnog turizma, ne samo regije nego i cijele Europe. Usprkos današnjim trendovima i uskoj specijalizaciji turističkih djelatnika, važno je istaknuti da održivim razvojem pristupačnog turizma profitiraju sve turističke grane te brojni drugi gospodarski subjekti povezani s turizmom.

Turistička agencija „TravAbled“ započela je suradnju s TZ grada Zagreba upravo iz razloga da pomogne učiniti svoj grad što pristupačnijim i što dojmljivijim turističkim odredištem.



Pisane vijesti