Sunčani Hvar istupio iz projekta Obonjan

Slika /arhiva/obonjan_FAH-H5189603.jpg

Sporazumom između Sunčanog Hvara, Obonjan rivijere, Projekti Šibenik i Grada Šibenika, potpisanom danas, raskida se ugovor o realizaciji projekta Obonjan, sklopljen 2008. godine, a sukladno tom sporazumu Sunčani Hvar je istupio iz ugovora o realizaciji projekta Obonjan ustupanjem svoje pravne pozicije tvrtki Projekti Šibenik.

O potpisivanju sporazuma izvijestili su iz Sunčanog Hvara dodajući kako su, prema njemu, sve stranke pristale na prestanak međusobnih potraživanja po osnovu dosadašnje suradnje i obustavljanje svih pokrenutih sporova.

Sunčani Hvar, kako navode iz te tvrtke, ovu je odluku donio nastavno na plan financijskog restrukturiranja u predstečajnom postupku čiji je pozitivni ishod preduvjet realizacije ovog sporazuma.

Naime, kako pojašnjavaju, financijska konsolidacija društva podrazumijeva rješavanje otvorenih pitanja povezanih društava Sunčanog Hvara, s obzirom da je predviđena strategija daljnjeg održivog rasta tvrtke usmjerena na razvoj imovinskog portfelja na otoku Hvaru.

Kao sastavni dio realizacije sporazuma potpisan je i ugovor kojim se društvo Obonjan rivijera, u 100-postotnom vlasništvu Sunčanog Hvara, prodaje društvu Projekti Šibenik d.o.o.

Ovakvo sporazumno rješenje usmjereno je na daljnje smanjenje troškova poslovanja te iz Sunčanog Hvara ističu kako vjeruju da će se potpisivanjem ovog sporazuma otkloniti potencijalni financijski rizici što će u konačnici imati direktan pozitivni učinak na dugoročnu financijsku konsolidaciju tvrtke. (Hina)



Pisane vijesti