SJEDNICA UŽEG POVJERENSTVA ZA TURISTIČKU 2010. GODINU

Slika /arhiva/mint.jpg
POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare koja će se održati u petak, 11. lipnja, s početkom u 13 sati u VIP salonu Zračne luke Zagreb.

Konferenciji će prethoditi sjednica užeg Povjerenstva Vlade RH za koordinaciju i praćenje aktivnosti za turističku 2010. godinu, kojom će predsjedati ministar turizma Damir Bajs. Tema će biti aktualni tijek turističke sezone 2010. godine, s naglaskom na zračni turistički promet, odnosno na 140 ugovora, čija je realizacija u tijeku, potpisanih između Hrvatske turističke zajednice, turoperatora i niskotarifnih zračnih prijevoznika.

Budući da u 12.45 sati slijeće zrakoplov Norwegian Aira, u kojem će biti i predstavnik te kompanije, gosp. Erik Elmsäter, sve novinare zainteresirane za snimanje dolaska zrakoplova pozivamo u 12.20 sati u prostor ispred informacijskog pulta Zračne luke odakle će, uz pratnju, organiziranim autobusom krenuti do tzv. stajanke s koje je moguće snimiti dolazak.

Podsjećamo, Norwegian Air jedna je od zrakoplovnih kompanija s kojom su predstavnici Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice potpisali ugovore u okviru mjera za udruženo oglašavanje i mjera za udružene poticaje za organizirane turističke dolaske u zračnom prometu u 2009./2010. godini.

Na sjednici će prisustvovati i državni tajnik za turizam Ivo Mujo, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, dužnosnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva financija, predstavnici Croatia Airlines-a i Dubrovnik Airline-a, te Zračnih luka Zagreb, Dubrovnik, Split, Rijeka, Pula, Zadar i Osijek, kao i predstavnici Trade air-a i Agencije za civilno zrakoplovstvo.


Najave