Sindikati kao partneri u realizaciji Strategije razvoja hrvatskog turizma

Slika /arhiva/L_stuh-sik-13.jpg

Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, kolektivno pregovaranje, izmjena zakonodavnog okvira, s naglaskom na radno zakonodavstvo, te privatizacija turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu, bile su glavne teme sastanka ministra turizma Veljka Ostojića s predstavnicima Sindikata Istre i Kvarnera te Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

Ministar Ostojić je predstavnicima sindikata predstavio osnovne elemente nacrta Strategije razvoja hrvatskog turizma, koja je usvojena na Vladi RH, te pritom istaknuo kako sindikate vidi kao partnere u realizaciji mjera i aktivnosti iz Strategije. Također je naglasio kako je izrada Strategije bila transparentna te se u nju uključila i šira javnost slanjem svojih prijedloga, ideja i mišljenja.

Osvrnuo se i na Akcijski plan Strategije, sastavljen od 26 prioritetnih mjera koje se, između ostalog, odnose i na jasno definiranje izmjena i dopuna zakonske regulative, među kojima su i propisi i mjere s područja rada i zapošljavanja.

Govoreći o privatizaciji, ministar je istaknuo kako je 13 društava u većinskom državnom vlasništvu u postupku privatizacije te da je cilj privatizirati ih do kraja ove godine. Riječi je bilo i o stanju  u pojedinim društvima i daljnjim mjerama koje je potrebno poduzeti s ciljem realizacije zacrtanih aktivnosti.



Pisane vijesti