Potpisan sporazum o suradnji u turizmu i gospodarstvu između Hrvatske i Crne Gore

Slika /arhiva/130219-rh-cg.jpg

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potpisala je danas s crnogorskim ministrom vanjskih i europskih poslova Igorom Lukšićem sporazum o suradnji u turizmu i gospodarstvu, a potpisivanju su nazočili ministar turizma Veljko Ostojić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Hrvatska i Crna Gora su odlični susjedi s važnom odgovornošću ne samo za svoje bilateralne odnose već i za regiju, jer je Hrvatska na samom pragu ulaska u EU, a Crna Gora je jedina u susjedstvu koja pregovara o članstvu. Napredak Podgorice prema euroatlantskim integracijama, prema riječima ministrice Pusić je i hrvatski interes. Potpredsjednik crnogorske vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Igor Lukšić zahvalio je Hrvatskoj na potpori u oba integracijska procesa, ukazujući na važnost skorog ulaska Hrvatske u Uniju i činjenice da je njegova zemlja jedina u regiji koja trenutno vodi pregovore o članstvu.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potpisala je danas s crnogorskim ministrom vanjskih i europskih poslova Igorom Lukšićem sporazum o suradnji u turizmu i gospodarstvu, a potpisivanju su nazočili ministar turizma Veljko Ostojić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Hrvatska i Crna Gora su odlični susjedi s važnom odgovornošću ne samo za svoje bilateralne odnose već i za regiju, jer je Hrvatska na samom pragu ulaska u EU, a Crna Gora je jedina u susjedstvu koja pregovara o članstvu. Napredak Podgorice prema euroatlantskim integracijama, prema riječima ministrice Pusić je i hrvatski interes.

Potpredsjednik crnogorske vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Igor Lukšić zahvalio je Hrvatskoj na potpori u oba integracijska procesa, ukazujući na važnost skorog ulaska Hrvatske u Uniju i činjenice da je njegova zemlja jedina u regiji koja trenutno vodi pregovore o članstvu.

Crna Gora je počela pristupne pregovore s Bruxellesom krajem lipnja 2012. godine, rekao je Lukšić, dodavši kako to povećava odgovornost naših zemalja, jer važno je da se naši dobri odnosi pozitivno odraze na regiju.



Pisane vijesti