Šibeniku novac iz CIP programa za projekt CurioSEAty

Slika /arhiva/d-fabijanic-sibenik-htz1.jpg

Šibeniku je za sudjelovanje u projektu CurioSEAty: Istraživačka ruta europskoga nautičkoga i podmorskoga kulturnog naslijeđa odobreno oko 20 tisuća eura u sklopu okvirnog programa za konkurentnost i inovacije Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP), priopćila je danas Gradska uprava.

Šibenik je jedini grad s Jadrana kojem je odobren novac za sudjelovanje u projektu, a ostali su partneri španjolska udruga nautičkih odredišta "Breakaway Travel" iz Madrida, Udruga francuskih nautičkih odredišta, Autonomna regija Madeira, Turistička zajednica grada Ceuta (Španjolska) i Gospodarska komora grada Sassarija (Sardinija), navodi se u priopćenju.

CIP program za projekte partnera izdvojit će ukupno oko 200 tisuća eura.

Svrha projekta za koji se prijavio grad Šibenik jest izrada strategije razvoja transnacionalne nautičko-turističke rute (CurioSEAty) vezane uz europsko nautičko i podmorsko kulturno naslijeđe, utemeljeno na stručnim analizama i značenju određenih europskih nautičkih odredišta s bogatom poviješću i kulturom.

CurioSEAty projektom osobito je zadovoljan zamjenik šibenskoga gradonačelnika Danijel Mileta.

Nakon jučerašnjih izvrsnih vijesti o šibenskim projektima i odobrenih 2,7 milijuna eura za razvoj iNavis centra i rekonstrukciju tvrđave Barone, današnje vijesti upućuju na optimizam kad je riječ o razvoju Šibenika, ističe Mileta.

Kao turističko odredište koje se snažno razvija i u nautičkom segmentu, s marinom za megajahte u D-Marin i marinom NCP u Mandalini, te kao grad koji u sklopu iNavis centra razvija gospodarsku djelatnost oslonjenu na more, pomorstvo i akvakulturu, Šibenik će tim projektom biti prepoznat kao jedinstveno jadransko odredište, dodaje Mileta.

Najmanje deset europskih nautičkih odredišta tim će projektom biti povezano zajedničkom temom "Maritime Culture and Heritage". (Hina)



Pisane vijesti