Šibeniku novac iz CIP programa za projekt CurioSEAty

Slika /arhiva/d-fabijanic-sibenik-htz1.jpg

Šibeniku je za sudjelovanje u projektu CurioSEAty: Istraživačka ruta europskoga nautičkoga i podmorskoga kulturnog naslijeđa odobreno oko 20 tisuća eura u sklopu okvirnog programa za konkurentnost i inovacije Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP), priopćila je danas Gradska uprava.

Šibenik je jedini grad s Jadrana kojem je odobren novac za sudjelovanje u projektu, a ostali su partneri španjolska udruga nautičkih odredišta "Breakaway Travel" iz Madrida, Udruga francuskih nautičkih odredišta, Autonomna regija Madeira, Turistička zajednica grada Ceuta (Španjolska) i Gospodarska komora grada Sassarija (Sardinija), navodi se u priopćenju.

CIP program za projekte partnera izdvojit će ukupno oko 200 tisuća eura.

Svrha projekta za koji se prijavio grad Šibenik jest izrada strategije razvoja transnacionalne nautičko-turističke rute (CurioSEAty) vezane uz europsko nautičko i podmorsko kulturno naslijeđe, utemeljeno na stručnim analizama i značenju određenih europskih nautičkih odredišta s bogatom poviješću i kulturom.

CurioSEAty projektom osobito je zadovoljan zamjenik šibenskoga gradonačelnika Danijel Mileta.

Nakon jučerašnjih izvrsnih vijesti o šibenskim projektima i odobrenih 2,7 milijuna eura za razvoj iNavis centra i rekonstrukciju tvrđave Barone, današnje vijesti upućuju na optimizam kad je riječ o razvoju Šibenika, ističe Mileta.

Kao turističko odredište koje se snažno razvija i u nautičkom segmentu, s marinom za megajahte u D-Marin i marinom NCP u Mandalini, te kao grad koji u sklopu iNavis centra razvija gospodarsku djelatnost oslonjenu na more, pomorstvo i akvakulturu, Šibenik će tim projektom biti prepoznat kao jedinstveno jadransko odredište, dodaje Mileta.

Najmanje deset europskih nautičkih odredišta tim će projektom biti povezano zajedničkom temom "Maritime Culture and Heritage". (Hina)Pisane vijesti