Seminar „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima“

Slika /arhiva/JASTREBARSKO, 30. studenoga–2.12.2006;hf-ks-zz.jpg

Uz potporu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Zagrebačka županija, strukovna udruga Klub članova "Selo" i Hrvatski farmer d.d. organiziraju trodnevni seminar „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima“.

Seminar se održava u Jastrebarskom od 30. studenoga do 2. prosinca 2006. godine.

Na skupu će sudjelovati tridesetak sudionika - članova turističkih seljačkih gospodarstava iz Zagrebačke županije te predstavnici županije, turističkih zajednica, savjetodavne službe, komora, udruga i ostalih institucija koje se bave seoskim turizmom.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, Krunoslav Pilko otvorit će seminar, a u ime Kluba članova "Selo" sudionike će pozdraviti predsjednik nadzornog odbora Stjepan Cukor, dok će Dijana Katica pozdraviti u ime Hrvatskog farmera. U ime pokrovitelja nazočnima će se obratiti predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Tijekom prvog dana seminara predavanje će održati Vesna Rajković, načelnica odjela za selektivne oblike turizma i prostornu turističku politiku iz MMTPR-a, s posebnim naglaskom na provedbu programa potpore u turizmu.

Po završetku seminara i podjele priznanja, sudionici će obići ogledno turističko seljačko gospodarstvo.

U Zagrebačkoj županiji povećava se broj registriranih turističkih seljačkih domaćinstava, a postoji i velik interes za daljnji razvoj ovog oblika turizma koji je važan i za proizvodnju i plasman autohtonih, tradicijskih, domaćih i ekoloških proizvoda te za cjelokupan razvoj županija i širih regija.

Niz seminara s ciljem poticanja razvoja turizma na seljačkim gospodarstvima nastavit će se u prosincu (7. do 9. prosinca na TSG obitelji „Kezele“ kraj Ivanić Grada) te početkom 2007. godine.



Pisane vijesti