Prezentacija Hrvatske na sajmu WTM u Londonu

Slika /arhiva/LONDON, 9.–11.11.2006;wtm-l.gif

World Travel MarketSezonu sajamskih nastupa Hrvatska turistička zajednica tradicionalno započinje nastupom na sajmu World Travel Market (WTM) koji se od 9. – 11. studenoga održava u Londonu, a hrvatsko izaslanstvo predvode Zdenko Mičić, državni tajnik za turizam i Niko Bulić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

Sajam je otvoren svaki dan od 10 do 18 sati, a HTZ izlaže na štandu 304 četvorna metra, gdje se uz opću turističku ponudu predstavljaju i turističke tvrtke iz Hrvatske.

U 11:30 sati će se održati press konferencija na kojoj će britanskim medijima i partnerima biti predstavljene novosti iz hrvatske turističke ponude, te će se dati analiza ostvarenog turističkog prometa s naglaskom na britansko tržište.

U 2005. godini Britanci su ostvarili veliki porast s povećanjem od 23 posto u dolascima i 33 posto u noćenjima zahvaljujući uvođenjem dodatnih letova British airwaysa i charter letova, a u 2006. godini su dolasci u cjelini za Hrvatsku u porastu od 4 posto i to najviše zbog uvođenja letova niskobudžetnih zrakoplovnih tvrtki „Easy jet“, „Wizzair“, „Globespan“, te „Ryan air“ koji od 31. listopada leti za Hrvatsku.

Nezadovoljstvo britanskih touroperatora i lošije punjenje kapaciteta tijekom 2006. godine izazvalo je uvođenje PDV-a i ukidanje subvencija, te porast cijena u hotelskom smještaju. Ipak, trend rasta bi se mogao nastaviti i u 2007. godini s obzirom na dosadašnje najave jer je 20 novih touroperatora uvrstilo u svoje programe Hrvatsku, što je ukupno 156 touroperatora koji će nastojati privući veliki broj Britanaca u našu zemlju.



Pisane vijesti