2. Konferencija Europskih regija

Slika /arhiva/SALZBURG, 21/22.8.2006;salzburg-w.jpg

U Salzburgu se 21. i 22. kolovoza održava 2. Konferencija Europskih Regija o temi „Turizam i regije Europe – novi razvoj“, pod pokroviteljstvom dr. Martina Bartensteina, saveznog ministra gospodarstva i rada Republike Austrije, a uz podršku saveznog kancelara dr. Wolfganga Schüssela i dr. Benite Ferrero Waldner, opunomoćenice za vanjske poslove i EU politiku.

Predviđeni su Okrugli stolovi na temu investiranja i financiranja turističkih projekata, mobilnosti u turističkim destinacijama, te destinacijskog managementa, u radu kojeg će sudjelovati i pomoćnik ministra za turističku politiku i tržište Želimir Kramarić.

Regije Europe predstavljaju bitne temelje njenog zajedništva, a turizam u svima njima zauzima značajno mjesto. Time prekoregionalni turistički razvoj dobiva sve više na snazi i doprinosi međusobnom razumijevanju.

Međuregionalna suradnja od izuzetnog je značaja za Republiku Hrvatsku na njenom putu pridruživanja Europskoj uniji zbog čega u radu ove konferencije sudjeluju i hrvatski predstavnici iz područja turizma pojedinih županija.

Više informacija o Konferenciji na: http://www.ire.or.at/en/veranstaltung.htm
 



Pisane vijesti