Obuka albanskih djelatnika s područje turizma

Slika 30. studenoga–1. prosinca, 2006;header1[1].jpg

Izaslanstvo albanskog Ministarstva turizma, kulture, mladeži i športa boravit će tijekom 30. studenoga i 1. prosinca 2006. godine u studijskom posjetu Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka.

Pokroviteljstvo nad obukom albanskih djelatnika u RH prihvatila je Svjetska turistička organizacija (UNWTO), u okviru svog programa tehničke pomoći. Izbor Hrvatske za pružatelja obuke znak je priznanja UNWTO-a našoj zemlji za njene dosege na  području turizma.

U ulozi prenositelja specifičnog znanja i iskustva na prijateljsku zemlju koja turizmu namjerava posvetiti značajnu ulogu u budućem gospodarskom razvoju, MMTPR će upoznati albansko izaslanstvo sa svojim ustrojem, turističkim zakonodavstvom, temeljnim dokumentima turističke strategije i politike, modalitetima međunarodne suradnje, postupkom kategorizacije smještajnih objekata, obrazovanjem za zanimanja u turističkoj djelatnosti, sustavom izdavanja dozvola i kontrole poslovanja itd.

Drugog dana boravka albanski djelatnici će se u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice upoznati s dosezima hrvatske turističke promidžbe.

Republika Hrvatska i Republika Albanija imaju potpisan Sporazum o suradnji na području turizma, a resorno surađuju i u radnim tijelima Srednjoeuropske i Jadransko-jonske inicijative, te Savjetu ministara turizma zemalja Jugoistočne Europe.


 



Pisane vijesti