SEMINAR: OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI TURIZAM U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Slika /arhiva/VUKOVAR, 16.-18.3.2009;09.0313-hf-vu-sr-n.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, te organizaciji Kluba članova "Selo", Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog farmera d.d. iz Zagreba, održat će se drugi iz ovogodišnjeg ciklusa stručnih trodnevnih seminara "OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI TURIZAM", od 16. do 18. ožujka 2009. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Početku seminara, u ponedjeljak 16. ožujka, u Vukovarsko-srijemskoj županiji (Velika županijska vijećnica, Palača Srijem, Vukovar) nazočit će Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, ravnateljica Uprave za posebne oblike turizma i turizam na kontinentu Ministarstva turizma Tanja Novotni, ravnateljica u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH Jelena Đugum, predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d. Dijana Katica, te stotinjak najavljenih sudionika seminara.

U srijedu 18. ožujka, trećeg dana seminara, izlaganja će biti nastavljena u hotelu „Dunav“ u Iloku, gdje će nazočni državni i županijski dužnosnici polaznicima seminara svečano dodijeliti Uvjerenja za sudjelovanje.

Seminar je besplatan, a namijenjen je potencijalnim turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnom turizmu, te svima onima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, komore, udruge, poljoprivredno savjetodavna služba i ostali).

Provođenje ovog edukacijskog ciklusa započelo je još 2006. godine, a do sada je održano trinaest seminara u jedanaest hrvatskih županija. Do kraja ožujka održat će se još četiri seminara. Važnost cjelokupnog ciklusa edukacije za turistička seljačka gospodarstva i poduzetnike u ruralnom turizmu ističe i činjenica da sve seminare financira Ministarstvo turizma uz potporu pojedine županije u kojoj se održavaju, a uz stručnu i organizacijsku potporu strukovne udruge Klub članova „Selo“ i Hrvatski farmer d.d.

U vrijeme trajanja ovog trodnevnog seminara bit će održan i sastanak Inicijativnog odbora Drugog hrvatskog kongresa o ruralnom turizmu koji će se održati krajem ove godine. 



Najave