Seminar 'Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima'

Slika /arhiva/KUTINA, 25.-27. siječnja, 2007;hf-ks-si-mosl-z.jpg

Niz seminara „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima“, započet 30. studenoga u Jastrebarskom, nastavlja se od 25. do 27. siječnja  u Kutini, uz potporu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i organizaciju Sisačko-moslavačke županije, strukovne udruge Klub članova "Selo" i Hrvatskog farmera.

Na skupu će sudjelovati pedesetak sudionika - članova turističkih seljačkih gospodarstava iz Sisačko-moslavačke županije te predstavnici županije, turističkih zajednica, savjetodavne službe, komora, udruga i ostalih institucija koje se bave seoskim turizmom.

Seminar će otvoriti županica Marina Lovrić, a u ime Kluba članova "Selo" sudionike će pozdraviti predsjednik nadzornog odbora Stjepan Cukor, dok će Dijana Katica pozdraviti u ime Hrvatskog farmera, a ispred grada Kutine Davor Žmegač, gradonačelnik.

U ime pokrovitelja nazočnima će se obratiti Vesna Rajković, načelnica u  Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka te predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

U posljednjih godinu dana održani su trodnevni seminari u četiri županije (Osječko-baranjska, Splitsko-dalmatinska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija), a nakon ovoga slijedi seminar u Zadarskoj županiji.

U Sisačko-moslavačkoj županiji registrirano je sedam turističkih seljačkih domaćinstava, a postoji i velik interes za daljnji razvoj ovog oblika turizma.

Po završetku seminara i podjele priznanja, sudionici će obići ogledno turističko seljačko gospodarstvo.



Pisane vijesti