SEMINAR KULTURNOG TURIZMA „DESTINACIJSKI MENADŽMENT U FUNKCIJI RAZVOJA KULTURNOG TURIZMA“

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg
Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije te Turističkom zajednicom grada Nina, organizira seminar edukacije za kulturni turizam s temom: „Destinacijski menadžment u funkciji razvoja kulturnog turizma“.

Seminar se održava 22. svibnja 2009. u Baroknoj kući (kompleks crkve sv. Križa) u Ninu, a predavač je prof. dr. sc. Dragan Magaš, predsjednik Savjeta za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice.

Cilj seminara „Destinacijski menadžment u funkciji razvoja kulturnog turizma“ je upoznati se s osobitostima menadžmenta turističke destinacije, sustavom organizacije unutar destinacije, važnosti organizacije za razvoj suradnje tri sektora (kulturni, turistički, javna uprava i samouprava), te tko je nadležan za koje funkcije i djelovanje, kao i upoznati s važnosti koordinacije kulturne i turističke organizacije u destinaciji, zadacima i ciljevima menadžmenta destinacije, životnim ciklusom turističke destinacije i ulozi kulturnih resursa i konkurentnosti turističke destinacije.

Ciljne skupine seminara su nositelji kulturno turističke ponude s već postojećim idejnim projektima i kulturno turističkim proizvodima, koji se kroz sustav organizacije destinacije trebaju sustavno razvijati i organizacijski pripremati za daljnji plasman na tržište.

Do sada je u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, TZ Zadarske županije i TZG Nina u Ninu održano dva seminara edukacije za kulturni turizam za Zadarsku regiju.

 

Najave