MINISTAR BAJS OTVARA SAJAM LOVA, RIBOLOVA, EKOLOGIJE I RURALNOG TURIZMA - LOREKO

Slika /arhiva/090504-loreko-pl.jpg
Ministar turizma Damir Bajs, otvorit će u petak, 22. svibnja 2009. godine u 11 sati na sajamskom prostoru Gudovac u Bjelovaru (Paviljon 4) Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma – LOREKO, koji se održava od 22. do 24. svibnja.

Svečanom otvorenju Sajma će nazočiti ravnatelj Uprave za lovstvo Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Robert Laginja, bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak, direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. Zlatko Salaj, te predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever.

Nakon otvorenja slijedi obilazak Sajma, a u 12,30 sati predviđeno je svečano otvorenje Lovačke kuće Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i izložbe lovačkih trofeja.

Ministarstvo turizma prihvatilo je pokroviteljstvo nad prvim sajmom LOREKO, koji se održava u organizaciji Bjelovarskog sajma, želeći prije svega podržati novu manifestaciju koja afirmira turizam kontinentalne Hrvatske.

Ovaj hvalevrijedan događaj koji će se održati na 4 tisuće četvornih metara zatvorenog i oko 3 tisuće četvornih metara otvorenog prostora, predstavit će se kao najveći specijalizirani sajam te vrste u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na turističku ponudu lovnog i sportsko-ribolovnog turizma.

U sklopu triju tematskih cjelina sajma održat će se niz zanimljivih stručnih predavanja, okruglih stolova o aktualnim temama i raznolikih natjecanja za posjetitelje (streličarstvo, gađanje glinenih golubova i sl.).
 
Bjelovarski sajam - LOREKO

PROGRAM SAJMA 'LOREKO'


Najave