PROMOCIJA TURIZMA KVARNERA U BEOGRADU I NOVOM SADU

Slika /arhiva/BEOGRAD/NOVI SAD, 21.-24.5.2009;tz-kvarner-logo.jpg
Turistička ponuda Kvarnera ovih se dana, od 21. do 24. svibnja, biti predstavljena u Beogradu i Novom Sadu, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Opatije, koja je jedna od organizatora i sudionika navedene promocije.

Osim opatijske, turističku ponudu će u Beogradu i Novom Sadu predstaviti i turističke zajednice mjesta Ičići, općine Lovran i Mošćenička Draga, te grada Kastva, a sve uz potporu Turističke zajednice Primorsko-goranske županije te jedinica lokalne samouprave gradova Opatija i Kastva, te općina Lovran i Matulji.

Uz turističke zajednice u tome će sudjelovati i kvarnerski hotelijeri.

Događanja su počela danas konferencijom za novinare u beogradskom hotelu In, a nastavljaju se u petak, 22. svibnja konferencijom u Novom Sadu u hotelu Park. U petak i subotu Kvarner će se cjelodnevno turistički promovirati i u beogradskom Delta City prodajnom centru.

Iz opatijske Turističke zajednice napominju da je opatijsko područje od početka ove godine do kraja travnja posjetilo 1.422 turista iz Srbije, što 2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Ti su turisti ostvarili 4.215 noćenja što je 16 posto više, čime se nalaze na sedmom mjestu ljestvice deset najjačih tržišta. (Hina)

Najave