Dodjela Zlatne penkale u Dubrovniku 28. svibnja

Slika /arhiva/Zpenkala-07.jpg
Nagradu „Zlatna penkala“ Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje petu godinu za redom, inozemnim turističkim novinarima za izniman doprinos u promidžbi hrvatskog turizma u 2008. godini.

„Zlatna penkala“ dodjeljuje se u dvije kategorije: za najbolji tiskani materijal i za najbolju radio i TV emisiju.

Kandidate za „Zlatnu penkalu“ predlažu predstavništva i ispostave Hrvatske turističke zajednice u svijetu.

Za nagradu „Zlatna penkala nominirano je ukupno 43 novinara, a svoju nazočnost na svečanoj dodjeli nagrada potvrdilo je 28 novinara.

Za 2008. godinu pristigla je 21 kandidatura za pisani, 10 za TV i 2 kandidature za radio materijal.

Ovogodišnje domaćinstvo je temeljem Internog natječaja sustava turističkih zajednica pripalo Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika, koja će u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom Dubrovačko–neretvanske županije ugostiti novinare iz cijelog svijeta.

Novinari će na području Dubrovnika boraviti u razdoblju 28. do 31. svibnja 2009. godine, te u prigodnom programu kojeg je osmislila Turistička zajednica Grada Dubrovnika, upoznati potencijale ovog dijela Hrvatske.

Prvog dana boravka novinari će posjetiti Konavle. Drugi je dan predviđen za obilazak Elafita te razgled Dubrovnika, a u večernjim satima u Umjetničkoj galeriji održat će se svečanost dodjele nagrada uz prigodan program.

Boravak inozemnih novinara u Dubrovniku zaokružit će se posjetom arboretumu Trsteno te Stonu i stonskoj solani.

Do sada je svečanost dodjele nagrada „Zlatna penkala“ održana u Zagrebu, Splitu, Rovinju i Opatiji.


Pisane vijesti