Istraturistovom Hotelu Coral potvrđena kategorija pet zvjezdica

Slika /arhiva/SOL_CORAL-logo.jpg
Istraturistovom Hotelu Coral i službeno je dodijeljena kategorija pet zvjezdica, obavijest je Istraturista koju danas prenosi Zagrebačka burza.

Očevidom Ministarstva turizma u Hotelu Coral, koji je završio jučer, utvrđeno je da taj hotel uređenjem, opremom i uslugama u potpunosti ispunjava propisane uvjete za kategoriju pet zvjezdica iz Pravilnika o kategorizaciji hotela, ističu iz Istraturista.

Hotel Coral otvoren je prošle godine u lipnju, kada mu je Ministarstvo turizma privremeno dodijelilo kategoriju pet zvjezdica odredivši rok za konačnu kategorizaciju, koja je jučer službeno potvrđena.

U obavijesti Istraturista na Zagrebačkoj burzi navodi se i da je ta umaška hotelska kompanija u Hotel Coral uložila najveći dio od 100 milijuna kuna prošlogodišnjeg investicijskog ciklusa.

Hotel ima 244 sobe i 6 luksuznih apartmana, te brojne dodatne sadržaje poput konferencijske dvorane, wellness centar, unutrašnji i vanjski bazen, i drugo.

Prema zadnjem popisu kategoriziranih turističkih objekata, hotela, kampova i marina Ministarstva turizma od 11. svibnja ove godine u Hrvatskoj ima ukupno 19 hotela s kategorijom pet zvjezdica, u kojima je ukupno 3.401 smještajna jedinica, s 6.475 stalnih kreveta.

U Istarskoj županiji dva su hotela s pet zvjezdica, a najviše je takvih hotela, njih 10, na području Dubrovačko-neretvanske županije. (Hina)



Pisane vijesti