Sanader: Paket dionica LRH prenijeti na grad Opatiju do 14. lipnja

Slika /arhiva/070323-sanader-op.jpg

(foto: FaH, Miljenko KLEPAC)Predsjednik Vlade Ivo Sanader kazao je danas nakon sastanka s opatijskim gradonačelnikom Amirom Muzurom da je dogovoren zajednički cilj - da se sporazum o prijenosu 25 posto plus jedne dionice Liburnia Riviera Hotela (LRH) na grad Opatiju potpiše do 14. lipnja ove godine, do Dana Grada Opatije.

Premijer Sanader boravio je danas u Opatiji, gdje je sudjelovao u radu Trećeg kongresa malih i srednjih poduzetnika, te je potom razgovarao s predstavnicima opatijskog Poglavarstva.

Nakon, kako je rekao, prvog posjeta jednog premijera opatijskoj gradskoj upravi, Sanader je izjavio da je "dogovoreno da će pravni timovi Vlade i Grada sjesti da vide sve moguće implikacije ukoliko bi došlo do nekih sudskih odluka u vezi holdinga" te da će u tom smislu "pronaći rješenje jer Vlada želi da grad Opatija preuzme vlasništvo nad tim paketom dionica LRH".

Premijer Sanader podupro je i projekt Muzeja hrvatskog turizma koji osmišljava opatijska gradska uprava te je predložio da država i grad Opatija budu suosnivači tog muzeja.

"Smatram da je Opatija idealno mjesto za takav muzej jer je ona ponos, biser Mediterana i svijeta, kao i Dubrovnik", kazao je Sanader te dodao da će mjerodavna ministarstva dobiti zadatak da zajedno s gradom Opatijom započnu pripreme za osnivanje Muzeja hrvatskog turizma.

"Ne razumijem zašto se neki iz Primorsko-goranske županije protive toj ideji, jer je Opatija sama po sebi grad - muzej u koji su dolazili mnogi svjetski uglednici i u koji je danas zadovoljstvo doći", rekao je Sanader te pozvao županijsko Poglavarstvo da ipak podupre taj projekt.

Premijer Sanader iskazao je i potporu za izgradnju novog kongresnog centra u Opatiji, odnosno višenamjenske dvorane s oko 2500 mjesta, te najavio da će Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka razmotriti izgradnju opatijske obilaznice koja će, kako je rekao, sigurno ući u program izgradnje nakon 2008. (Hina)



Pisane vijesti