Sajam zdravstvenog turizma "Mediteran 365" u Splitu

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180427_st_fah-s1.jpg

Međunarodni sajam zdravstvenog turizma "Mediteran 365" na kojemu se predstavlja oko 30 izlagača iz više zemalja, otvoren je u petak u splitskom hotelu Atrium i trajat će do nedjelje, 29. travnja. Na sajmu sudjeluju turističke agencije, distributeri opreme, klinike i centri za uljepšavanje, osiguravajuće kuće, banke i druge ustanove angažirane na promicanju zdravog života. Slavija Jačan Obratov iz Hrvatske turističke zajednice na otvaranju je ocijenila kako je za Hrvatsku iznimno važna cjelogodišnja dostupnost zdravstvenog turizma. "Procjenjuje se kako je više od 15 posto svjetskih putovanja motivirano nekim oblikom zdravstvene usluge, to jest zdravstvenim turizmom," rekla je Jačan Obratov i dodala da je na globalnoj razini zdravstveni turizma najbrže rastuća turistička grana.

Dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić istaknuo je kako Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska imaju velike mogućnosti razvoja zdravstvenog turizma.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella smatra da je sajam važan za produženje turističke sezone, a direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić ističe da na splitskom području postoje veliki potencijali za razvoj zdravstvenog turizma.

Još je car Dioklecijan prepoznao blagodati splitske mikroklime i izgradio palaču na području današnjeg Splita, kazala je Vukšić. 

Ravnateljica sajma Biljana Mančić iznijela je da se u Hrvatskoj godišnje od zdravstvenog turizma uprihodi oko 330 milijuna eura, a predviđa se kako taj prihod može narasti na oko milijardu eura na godinu. (Hina/FaH)

Pisane vijesti