Rab se predstavio u Ljubljani

Slika /arhiva/100519-otok-rab.jpg

Turistička zajednica grada Raba održala je u srijedu, 19. svibnja 2010. godine, u Predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani, prezentaciju i konferenciju za novinare predstavnicima vodećih slovenskih turističkih agencija i specijaliziranim novinarima s ciljem promidžbe turističke ponude te predstavljanja kulturne baštine.

Na prezentaciji su nazočili gradonačelnik i predsjednik turističke zajednice grada Raba Zdenko Antešić i direktor ureda turističke zajednice grada Raba Nedjeljko Mikelić, a slovenskom tržištu približili su zanimljive i raznolike programe otoka Raba.

Cjelokupnu atmosferu uljepšali su samostreličari, lavandarice i klapa Eufemija iz Raba. Nakon prezentacije priređena je degustacija rapskih specijaliteta, a gostima je podijeljen promidžbeni materijal.

U Hrvatskoj je tijekom prva četiri mjeseca slovenskih turista bilo 24 posto više nego u istome razdoblju lani, doputovalo ih je više od 80 tisuća, a noćilo više od 300 tisuća i to je najveći ikad zabilježen posjet Slovenaca u tom dijelu godine, kazao je Goran Blažić, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji.
 

Pisane vijesti