Rab i Kvarner predstavljeni u Ljubljani

Slika /arhiva/130411-r1.jpg

U sklopu Dana rapske kuhinje, koji se održavaju od 8. do 12. travnja 2013. godine u ljubljanskom hotelu Slon, danas je za predstavnike medija te slovenskih turističkih agencija i hotelijera održana prezentacija regije Kvarner s naglaskom na otok Rab.

Nazočne je pozdravio direktor TZG Raba, Nedo Mikelić, nakon čega je uslijedila prezentacija otoka i njegovih potencijala, koju je održao voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić. Istaknuo je kako je Rab, zahvaljujući mediteranskoj blagoj klimi, zdravstvenom i aktivnom turizmu, destinacija zanimljiva tijekom cijele godine. Posebno je naglasio kako je Rab gostima iz Slovenije brzo i lako dostupna destinacija te vrlo primjerena za vikend odmore. Također, Rab nudi kilometre uređenih biciklističkih i pješačkih staza, a koje Slovenci kao poznati ljubitelji aktivnog turizma veoma rado posjećuju.

Potom je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov uzvanike upoznala s programima Kvarner Family koji već pune dvije godine pomaže privatnim iznajmljivačima smještaja te ujedno i gostima garantira kvalitetu. Također, predstavila je i projekte Kvarner gourmet i Kvarner food, nove brendove turističke regije Kvarner, kojima će se na ovom području marketinški zaokružiti priča o primorsko-goranskoj gastronomiji. Ovo je temelj za osmišljavanje gastro tura, u koje se mogu uklopiti wellness, outdoor aktivnosti, kulturna ponuda, manifestacije i slično, istakla je direktorica županijske turističke zajednice.

Na kraju prezentacije, goste je pozdravio i veleposlanik Republike Hrvatske u Sloveniji Svjetlan Berković, koji je izrazio zadovoljstvo i uvjerenje da će ove dvije susjedne države ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i dalje razvijati dobre susjedske odnose, a od kojih će koristi imati i jedna i druga strana.

Ovu prezentaciju je uz obilje promidžbenih materijala upotpunila ponuda kvarnerskih i rapskih delicija poput poznate rapske torte, kvarnerskog škampa, šparoga, itd.



Pisane vijesti