Protekle subote šest puta više dolazaka i četiri puta više noćenja

Slika /arhiva/dubrovnik-grad-bd-ww.jpg

Prema podacima sustava e-Visitor u subotu je u Dubrovniku zabilježeno čak šest puta više dolazaka i četiri puta više noćenja nego lani u istom razdoblju, izvijestila je u ponedjeljak iz Turistička zajednica grada Dubrovnika.

''Na dan 26. studenog ostvareno je rekordnih 1704 dolazaka, šest puta više nego prošle 2015. godine, te 3347 noćenja odnosno četverostruko više nego lani. Proteklog vikenda najbrojniji gosti bili su iz Albanije, BiH, Hrvatske, SAD-a, Koreje, Japana, Singapura, Malezije, Tajvana i Ujedinjenog Kraljevstva'', napominju iz Turističke zajednice.

Na prvom mjestu po broju dolazaka su bili gosti iz Albanije, koji su iskoristili produljeni blagdanski vikend u svojoj zemlji s obzirom da se danas u Albaniji slavi Dan oslobođenja, dok je 29. studenog Dan neovisnosti. U Bosni i Hercegovini u petak 25. studenog slavio se Dan državnosti, a gosti su pretežito smješteni u dubrovačkim hotelima.

Inače, u prvih deset mjeseci ove godine u Dubrovniku je ostvareno više od 3,4 milijuna noćenja, a početkom ovog mjeseca prvi put u povijesti ostvaren je i milijunti dolazak. (Hina)



Pisane vijesti