Premijerka Kosor otvorila hotel Garić

Slika /arhiva/110820-garic1.jpg

Predsjednica vlade Jadranka Kosor otvorila je danas obnovljeni hotel Garić u Garešnici, za čiju je obnovu vlasnik Stjepan Pavlak uložio 15 milijuna kuna te zaposlio 20-tak djelatnika. Dvadesetak radnih mjesta je puno, a svatko tko otvori i jedno radno mjesto zaslužuje da mu se poklonimo. To sada činimo dvadeset puta, poručila je premijerka. Moramo raditi i pomagati one koji znaju raditi, kazala je Kosor dodajući kako je otvaranje hotela od velikog značenja ne samo za grad već i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Ministar turizma Damir Bajs rekao je novinarima kako nije zaboravljeno strateško određenje vlade i njegova resornog ministarstva, a to je razvoj kontinentalnog turizma koji bi trebao omogućiti da cijela Hrvatska postane turistička. Promijenili smo niz zakona koji su omogućili lakše bavljenje turizmom na kontinentu, uvedeno je i desetak novih programa kako bi se potpomogli oni koji kreću tim putem, rekao je Bajs.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor otvorila je danas obnovljeni hotel Garić u Garešnici, za čiju je obnovu vlasnik Stjepan Pavlak uložio 15 milijuna kuna te zaposlio 20-tak djelatnika.

Dvadesetak radnih mjesta je puno, a svatko tko otvori i jedno radno mjesto zaslužuje da mu se poklonimo. To sada činimo dvadeset puta, poručila je premijerka. Moramo raditi i pomagati one koji znaju raditi, kazala je Kosor dodajući kako je otvaranje hotela od velikog značenja ne samo za grad već i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Da moramo raditi još više pokazale su protekle dvije godine teške krize kada su donošene teške odluke, rekla je Kosor i podsjetila kako se tijekom protekle dvije godine radilo na smanjenju tzv. neporeznih davanja, uklanjanju prepreka za investiranje, uspješno se borilo protiv korupcije što je, kako je rekla, snažan element u potpori gospodarstvu i poduzetnicima.

Gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac rekao je kako su turistički potencijali toga kraja lov, ribolov i seoski turizam.

Župan Bjelovarsko bilogorski Miroslav Čačija naglasio je kako i unatoč tome što je taj kraj poznat po lovnom turizmu, nema dovoljno smještajnih kapaciteta, pa je otvaranje hotela dobrodošlo.

Ministar turizma Damir Bajs rekao je novinarima kako nije zaboravljeno strateško određenje vlade i njegova resornog ministarstva, a to je razvoj kontinentalnog turizma koji bi trebao omogućiti da cijela Hrvatska postane turistička. Promijenili smo niz zakona koji su omogućili lakše bavljenje turizmom na kontinentu, uvedeno je i desetak novih programa kako bi se potpomogli oni koji kreću tim putem, rekao je Bajs.
Oni koji rade na kontinentu ovog trenutka trebaju svaku moguću potporu, poručio je ministar turizma rekavši kako ga raduje porast broja ljudi koji se žele time baviti. (Hina)



Pisane vijesti