Gust promet na graničnim prijelazima i prema moru

Slika /arhiva/ceste-H7249593_f.jpg

Preko graničnih Prijelaza Rupe i Pasjaka danas je do 11 sati u Hrvatsku ušao 21.151 putnik, a iz zemlje je izašlo njih 18.718, doznaje se iz postaje granične policije u Rupi. Promet na oba granična prijelaza povremeno je pojačan, a u oba smjera putuju uglavnom strani državljani. U zemlju vozila ulaze u tri, povremeno i u četiri kolone, a slično je i na izlazu iz zemlje, naveli su iz policijske postaje u Rupi.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima na ulasku, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.
Sporije se vozi Zagrebačkom obilaznicom (A3), od čvorova Jankomir i Buzin prema Lučkom, te na autocesti A1, od Zagreba prema Karlovcu. Povremeni zastoji mogući su i duž Jadranske magistrale (D8), te na Istarskom ipsilonu.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru. Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Macelj, gdje se čeka oko 30 minuta, te u oba smjera na Pasjaku gdje se čeka oko 15 minuta. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (Hina)



Pisane vijesti