Predstavnici portugalskih agencija u Zagrebu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s turističkom zajednicom grada Zagreba, organizira inspekcijsko putovanje i poslovnu radionicu s portugalskim turističkim agencijama, koja će se održati u subotu 28. studenoga 2009. od 15. do 17 sati u zagrebačkom hotelu Westin.

Na inspekcijskom putovanju i poslovnoj radionici sudjelovat će portugalska zrakoplovna kompanija i jedna od najvećih zrakoplovnih kompanija u Europi TRANSPORT AIR PORTUGAL (TAP), najveći turoperator u Portugalu s lancem od oko 140 agencija ABREU, ACP turoperator s četiri prodajne agencije koje žele napraviti kvalitetne „city break fly & drive“ programe za Hrvatsku bazirane na letovima TAP-a, ENTREMARES koji su zainteresirani za proširenje programa u Hrvatskoj, turoperator LUSANOVA koji priprema grupne izlete i posjete, NORTRAVEL, TERRABRASIL turoperator koji priprema „city break“ programe za Europu i TOP ATLANTICO.

Portugalski turoperatori će za vrijeme svog boravka u Hrvatskoj od 25. do 29. studenoga 2009. godine upoznati turističku ponudu i smještajne kapacitete grada Zagreba i njegove okolice, Varaždinsku, Ličko-senjsku i Karlovačku županiju. Za ovo je inspekcijsko putovanje pripremljen zanimljiv program pa će tako uz pratnju direktorice predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj Sanje Jelić posjetiti zagrebačke muzeje i galerije, tržnicu Dolac, prošetati zagrebačkom špicom, kušati eno i gastro specijalitete svake županije, obići hotele, Hrvatsko narodno kazalište, NP Plitvička jezera, Ličku kuću, prošetati Karlovcem i Rastokama, posjetiti dvorac Trakošćan, Lepoglavu te Varaždin. Osim gradova upoznat će i običaje, posebnosti i kulturu svakog grada kroz zanimljive prezentacije domaćina.

Transport Air Portugal (TAP) uveo je avio liniju za Zagreb iz Lisabona 2005. godine koja većim dijelom godine leti preko Bologne, a od 2009. godine prodaje se kao izravni let Lisabon-Zagreb tijekom ljetne sezone. TAP želi uspostaviti nove avio linije te u suradnji s navedenim turoperatorima uvesti za grad Zagreb novi „city break“ proizvod, pa bi tako turisti za vrijeme kraćeg boravka mogli upoznati našu metropolu i okolicu na zanimljiv način kroz kulturne, zabavne, eno i gastro ture. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatsku je u 2008. godini posjetilo 32.454 portugalska turista što je 10 posto više nego u 2007. godini, a ostvarili su 76.400 noćenja što je 23 posto više nego u 2007. godini.


Pisane vijesti