Pad cijena hotelskog smještaja u Europi u studenome - istraživanje

Slika /arhiva/DUESSELDORF, 24.11.2009

Cijene hotelskog smještaja u Europi u studenome su pale u prosjeku za 10 posto u usporedbi s prethodnim mjesecom, pokazuje u utorak objavljeno istraživanje internetske kompanije za usporedbu cijena hotelskog smještaja Trivago.
 
Na godišnjoj razini smještaj u hotelskoj sobi pojeftinio je u studenom devet posto, pokazalo je nadalje to istraživanje.
 
Trivagov indeks cijena hotelskog smještaja temelji se na cijeni standardne dvokrevetne sobe u 50 najpopularnijih europskih gradova i 50.000 internetskih rezervacija hotelskih soba dnevno, kazao je glasnogovornik te stranice u Njemačkoj.
 
Tako prosječna cijena noćenja u dvokrevetnoj sobi u Europi sada iznosi 106 eura.
 
Najveći pad cijena hotelskog smještaja zabilježili su talijanski gradovi Rim i Venecija. Prosječna cijena noćenja u Rimu u studenom iznosi 116 eura, u usporedbi sa 161 eurom u listopadu. U Veneciji je cijena pala sa 198 eura u listopadu na 132 eura u tekućem mjesecu.
 
Najskuplji su hoteli u Ženevi, gdje smještaj u dvokrevetnoj sobi stoji oko 191 euro dnevno, a najjeftiniji oni u španjolskoj Granadi, gdje noćenje stoji 68 eura.
 
Od 50 gradova obuhvaćenih ispitivanjem 10 ih se nalazi u Njemačkoj, gdje prosječna cijena smještaja iznosi 93 eura. Boravak u glavnom gradu Berlinu stoji 88 eura dnevno a u Muenchenu 116 eura dnevno. (Hina/dpa)


Pisane vijesti