Nagrade turističkim odredištima i kulturnim atrakcijama

Slika /arhiva/11-burza-PUT-w.jpg
Drugoga dana održavanja 11. po redu burze PUT, kojoj su domaćini turističke zajednice općine Sveti Martin i Međimurske županije, održan je okrugli stol 'Novinari u turizmu', a nakon toga dodijeljene su nagrade 'Simply the Best' za 2009. godinu u kategorijama turističko odredište i povijesna turistička atrakcija.

Nagrade, kristalne statue 'Simply the Best' najuspješnijim hrvatskim turističkim odredištima u ovoj godini i najboljoj kulturno turističkoj atrakciji, po ocjeni 30 članova stručnog suda, dodijelio je Borislav Šimenc, glavni urednik magazina Way to Croatia.

U kategoriji kontinentalne turističke ponude nagrađeni su „Iločki podrumi“ TN Principovac i TN Stari Podrum, za osobitost i sadržajnost turističke ponude, dok je u kategoriji turističkog odredišta prvim mjestom nagrađen Mali Lošinj, a drugo i treće mjesto zauzeli su Biograd i Opatija.

Prvo mjesto u kategoriji kulturne turističke atrakcije dobila je manifestacija „Rapska fjera“; drugo je mjesto zauzeo „Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, a treće su podijelili „Keltska noć“ u Sisku i „Žetva i vršidba u prošlosti“ u Županji.

U radu burze sudjeluje oko 150 predstavnika 150 predstavnika ugostiteljskih tvrtki, putničkih agencija i turističkih zajednica iz sedam zemalja.

Burza PUT završava danas, stručnim skupom „Suradnjom do destinacijskog proizvoda“ na kojemu će izlaganja održati: dr.sc. Dragan Magaš, FTHM Opatija (Poslovna suradnja i destinacijski menadžment); mr.sc. Sandra Lisjak, Horwath Consulting (Razvoj turističkog proizvoda i konkurentnost u turizmu, ili Kako kreirati uspješnu turističku destinaciju); Željko Trezner, direktor UHPA (Restrukturiranje putničkih agencija u DMC-e i stvaranje turističkog proizvoda); Renata Nevidal, direktorica Globtour Event (Praktični problemi suradnje agencije, hotelijera i sustava turističkih zajednica na stvaranju turističkog proizvoda).
 

Pisane vijesti