Predstavljena turistička ponuda francuske regije Južne Alpe

Slika /arhiva/maison_de_la_france.jpg

Francuska turistička zajednica (Maison de la France) predstavila je danas u Zagrebu turističku ponudu južne francuske regije "Južne Alpe", koju osim brojnih skijališta te kombinacije morsko-mediteranske ponude Azurne obale karakteriziraju i brojni selektivni oblici ponude, od sporta do kulture.

To je prvi put da se ta regija predstavlja u Hrvatskoj, a o njenoj turističkoj ponudi govorilo je osam predstavnika francuskih pokrajinskih i regionalnih turističkih zajednica i ureda. Pritom su svi naglasili da u njihovim odredištima hrvatski turisti nisu nepoznati te da ih dosta dolazi, posebno potkraj skijaške sezone u ožujku i travnju.

Iako nisu naznačili brojke o turističkom posjetu ni primjerice smještajnim kapacitetima istaknuli su da u svojoj ponudi imaju različite vrste smještaja, najviše od 2 do 4 zvjezdice, kao i da većina turističkih odredišta turiste prima tijekom cijele godine.

Osim ponude zimskih odmora na brojnim skijalištima, koja su, kako se čulo, odlično i moderno opremljena, posjetiteljima regije Južne Alpe nude se i brojni golf tereni, razni sportovi, tematski putevi (slikara, vina, povijesti i drugi), festivali, nacionalni parkovi .

Ne manje važna je i ponuda u gradovima i mjestima te regije, od Marseillea, Avignona do Cannesa, Nice, Monaka i drugih.

Direktor Francuske turističke zajednice za Austriju i srednju i istočnu Europu Christian Walgenwitz naglasio je da je današnja promocija ponude regije Južna Alpe u Zagrebu organizirana sa željom da ju približe hrvatskoj publici. (Hina)



Pisane vijesti