Predstavljanje turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije u Zagrebu: Srijem i Slavonija osvojili Zagrepčane

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180424_vu_sri1.jpg

„Osnovni turistički identitet naše županije temeljen je upravo na kulturnim atrakcijama, ali i kulturnoj i nematerijalnoj baštini, bogatom kulturnom naslijeđu, atmosferi slavonskih i srijemskih gradova i mjesta, jer ovo je područje sjajna pozornica za manifestacije i festivale. Ovog proljeća i ljeta, na istoku Hrvatske, gotovo da nema mjesta u kojem se nešto ne događa“, rekla je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije na predstavljanju turističke ponude ovog dijela Hrvatske u jedinstvenoj atmosferi nove vinoteke La Gota de Vino u Zagrebu te najavila niz kulturno-turističkih manifestacija u županiji.

Vukovar u znaku SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

"Ovim ćemo festivalom omogućiti građanima Vukovara, domaćim i stranim turistima da na jednom mjestu dožive cijelu Hrvatsku kroz najpoznatije hrvatske manifestacije. Odabrali smo Vukovar, jer upravo iz njega želimo odaslati poruku o zajedništvu i bogatstvu naše nematerijalne kulturne baštine“, kazao je Aleksandar Kovačević, autor i producent manifestacije.

Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca predstavila je šeste Rimske dane, čiji se vrhunac očekuje 1. i 2. lipnja.
 
„Oživljena povijest na popularan način prikazuje utjecaj Rimskog carstva na područje Vinkovaca. Borbe gladijatora, jela starog Rima, dječje radionice, pivo u kojem su uživali Rimljani, običaji, legende, priče, izrada keramike, koncerti rock glazbe, samo su dio bogatog programa“, zaključila je direktorica TZ grada Vinkovaca te istaknula kako u  službeno najstarijem gradu u Europi rođeni jedini rimski carevi na području Hrvatske, braća Valentinijan i Valens.
 
Nakon Rimskih dana, 22. i 23. lipnja u Vukovaru, a 29. i 30. lipnja u Iloku očekuje nas drugo izdanje Dunav Art Festivala, kojeg je u zagrebačkoj vinoteci predstavio Zlatko Petrović Pajo, jedan od organizatora, član poznatog benda Kraljevi ulice. Dunav je inspiracija od izvora do ušća, a njegova obala jedinstveni je ambijent za ovaj atraktivan festival glazbe, enologije i gastronomije.
 
Michelin u Srijemu i Slavoniji
 
Kad je o gastronomiji riječ, Srijem i Slavonija poznati su po gostoljubivosti, vrhunskoj kapljici i bogatoj kulturi stola. Tamo je smješten i hotel Dunav, dobitnik Michelinove preporuke. 

"Ta vijest iznimno nas je razveselila, jer je naš hotel dobio Michelinovu preporuku za najbolji omjer kvalitete hrane i cijene. Dodatni je to poticaj, ali i obveza za još kvalitetniji rad i trud“, zaključila je Željka Kovčalija, vlasnica hotela Dunav u Iloku.

Pisane vijesti