Predstavljanje Hrvatske na Travel Channelu - Najbolje vožnje motorom Henryja Colea

Slika /arhiva/H_Cole_001.jpg

Henry Cole, poznati svjetski producent, voditelj i biker, u svibnju je u Hrvatskoj snimao 17. sezonu svog serijala Najbolje vožnje motorom. I motor i Henry izdržali su put od Ljubljane, preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sve do Sofije, pa je premijera zakazana za 2. studenoga u 20 sati. Serijal ima ukupno pet epizoda, a Hrvatskoj su posvećene pune dvije epizode. Serijal će se do sredine 2016. godine prikazati u 130 zemalja svijeta.

Henry Cole, poznati svjetski producent, voditelj i biker, u svibnju je u Hrvatskoj snimao 17. sezonu svog serijala Najbolje vožnje motorom. I motor i Henry izdržali su put od Ljubljane, preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sve do Sofije, pa je premijera zakazana za 2. studenoga u 20 sati. Serijal ima ukupno pet epizoda, a Hrvatskoj su posvećene pune dvije epizode. Serijal će se do sredine 2016. godine prikazati u 130 zemalja svijeta.

Ležeran, duhovit i pozitivan serijal omiljen je među motoristima i ljudima koji se na svakoj cesti osjećaju kao kod kuće. U Hrvatskoj je Henry Cole doživio razne avanture, od kuhanja za ministra turizma i kušanja delicija, do toga da je u Puli jedva izvukao živu glavu. Biker čija je druga strast nogomet, u Splitu nije propustio priliku zaigrati za Hajduk

Ljubljana, glavni grad Slovenije, polazna je točka novog serijala. Kava s poznatom lokalnom voditeljicom, čaj s gradonačelnikom i šetnja dvorcem okupirat će Henryja u ovom prekrasnom gradu, ali kao i uvijek njegov su mamac ceste, a neodoljiva hrvatska obala čeka da ju istraži. Pula, početna točka rute u Hrvatskoj i sjeverni kraj poznate jadranske obale, predstavlja opuštajući početak putovanja uz malo sunca, mora i rimskog naslijeđa. Henryjeva potraga za neutabanim stazama vodi ga u posjet otocima Cresu, Krku, Rabu i Pagu, poznatima po siru, bjeloglavim supovima, a čini se i odbojci.

Prije odlaska u unutrašnjost, Henry posjećuje slavni Split, grad bogate povijesti, ali i dom poznatog nogometnog kluba. Henry će putovati od Mostara do Sarajeva, putem kojeg je prošao u nekoliko navrata kao ratni snimatelj prije više od 20 godina. Još nekoliko kratkih zaustavljanja; planinskih regija, poznatih srpskih filmskih redatelja, romske zajednice, sviranja trube, Đavolje Varoši i nekoliko starih samostana prije nego što će Henry privesti svoje putovanje kraju u glavnom gradu Bugarske - Sofiji.

Vožnja od 2000 km kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Bugarsku popraćena zapanjujućim krajolikom, raznolikim kulturama i nevjerojatnim ljudima ima sve potrebne sastojke za najbolju svjetsku vožnju motorom.



Pisane vijesti