PREDSTAVLJANJE HRVATSKE I GRADA ZAGREBA KAO DOMAĆINA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI EUROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ U SVIBNJU 2010. GODINE

Slika /arhiva/LONDON, 15./16.5.2009;HTZlogo.jpg
Prilikom ovogodišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvoj koja se održava u Londonu od 15. do 16. svibnja, predstavit će se Hrvatska i Zagreb koji su domaćini Godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj 14. i 15. svibnja 2010. godine.

Hrvatski kongresni i insentiv ured Hrvatske turističke zajednice je organizator promotivnog štanda na ovogodišnjoj Skupštini u Londonu na kojemu će se dijeliti promidžbeni materijali o Hrvatskoj i gradu Zagrebu, a stručni informatori Hrvatske turističke zajednice pružat će dodatne informacije o našoj zemlji svim zainteresiranim sudionicima.

Hrvatski kongresni i insentiv ured Hrvatske turističke zajednice od 2003. godine logistički sudjeluje u pripremi kandidature Hrvatske i Zagreba za domaćinstvo ovog važnog kongresa. Prvu ponudu Hrvatski kongresni i insentiv ured je za organizaciju spomenutog skupa dao 17. lipnja 2003. godine kada je organizirao prvo inspekcijsko putovanje predstavnika Europske banke u Zagreb. Od tog termina pružane su EBOR-u sve informacije vezane uz kongresnu ponudu Zagreba i Hrvatske tako da je u 2007. godini organiziran posjet Christera Carlssona, voditelja Odjela za organizaciju godišnjeg kongresa i suradnika u Zagreb radi upoznavanja kongresnih i turističkih mogućnosti Zagreba za organizaciju spomenutog skupa. U veljači 2008. godine direktor Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda Nikola Račić je u sjedištu EBOR-a u Londonu prezentirao kongresnu ponudu Zagreba i Hrvatske spomenutom odjelu. Glavni nositelj kandidature je Ministarstvo financija RH.
 

Najave