Predsjednik Stjepan Mesić odlikovao hotelijera Gorana Štroka za osobite zasluge za gospodarstvo

Slika /arhiva/100209-GoranStrok-w.jpg

Predsjednik Stjepan Mesić, danas, je u Vili Wiess dodijelio više visokih državnih odličja zaslužnima za doprinos na raznim područjima. Tom prigodom odlikovao je i hotelijera Gorana Štroka Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za osobite zasluge za gospodarstvo.

- Ovo je priznanje iznimna čast i veliko priznanje za naš višegodišnji rad s obzirom da smo prošle godine obilježili 15 godina prisutnosti u hrvatskome gospodarstvu. Dosad smo u hrvatski turizam uložili više od 150 milijuna eura, te smo u navedenom razdoblju postali regionalni lideri u luksuznom hotelijerstvu i benchmark našim konkurentima. S ponosom sam pomogao i stvaranju naše domovine tijekom 90-tih godina, a 1995. godine sam se se uključio u obnovu gospodarstva kupnjom Grand hotela Bonavije. Novac sam mogao uložiti bilo gdje u svijetu, ali sam želio uložiti baš u Hrvatsku. Sve što sam u životu stvorio donio sam u Dubrovnik i Rijeku, te sam uz potporu obitelji kompletnog sebe unio u stvaranje najljepših hrvatskih hotela s puno ljubavi, žara i želje da se sve ostvari. Stoga ovo vrijedno priznanje doživljavam kao prepoznavanje ispravne vizije i strategije razvoja visokokvalitetnoga turizma regije, ali i poticaj novim ulaganjima i izazovima – istaknuo je Goran Štrok predsjednik Uprave Adriatic Luxury Hotels.

- Ovom prigodom želim se zahvaliti i našim partnerima EBRD (Europska banka za obnovu i razvoj), IFC (International Finance Corporation) i Hypo Alpe Adria Bank koji stoje čvrsto uz nas i u vrijeme svjetske financijske krize koja je zahvatila ne samo Hrvatsku, već i cijeli svijet – dodao je Goran Štrok.

Svoj je britansko-hrvatski uspjeh Goran Štrok okrunio mnogbrojnim međunarodnim i nacionalnim nagradama, koje su ostvarili hoteli u njegovu vlasništvu. Entuzijazam i ulaganje u hrvatski turizam prepoznale su i brojne eminentne svjetske medijske kuće poput NBC-a i Discovery Channela, koji su o Goranu Štroku izvještavali kao o 'pioniru u preobrazbi hrvatskoga luksuznog turizma', ali i Sunday Times, The Guardian, Evening Standard, Herald Tribune, BBC, Reuters te mnogi drugi svjetski mediji koji su redovito izdvajali hotele grupacije ALH kao najekskluzivniji visokokvalitetan smještaj u regiji, u kojima često puta odsjedaju svjetski državnici, utjecajni članovi kraljevskih obitelji, holivudske zvijezde i brojni svjetski celebrityji.


Pisane vijesti