Treći Zagreb Wine Gourmet Festival

Slika /arhiva/zwgf-2010.jpg

Na trećem međunarodnom Zagreb Wine Gourmet Festivalu, koji će se 12. i 13. veljače održati u zagrebačkom Muzeju za umjetnosti obrt (MUO), predstavit će se 140 izlagača, hrvatskih i inozemnih proizvođača vina i gastronomskih delicija, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačke tvrtke Laniva, organizatora Festivala.

Najavljujući taj Festival i kao dvodnevnu izložbu internacionalne enologije i gastronomije njegova direktorica Ingrid Badurina Danielsson istaknula je kako će se unatoč krizi na Festivalu 'prikazati' više od 550 vrhunskih vina iz Hrvatske i inozemstva.

Uz vinare na Festivalu će se ove godine naći i brojni kupci vina iz Rima, Londona i San Francisca, te novinari vodećih svjetskih publikacija poput 'BBC Good Food', 'The Independent', 'Decanter', 'Falstaff' te 'Gambero Rosso'.

Među izlagačima polovicu čine oni iz Hrvatske, dok su među stranima izlagači iz Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, BiH, Njemačke te Novog Zelanda.

Organizatori ističu da je Festival namijenjen gastro menadžerima, hotelijerima, ugostiteljima, vinarima, distributerima, trgovcima vinima, novinarima te svima koji žele upoznati domaću i međunarodnu ponudu vina i gastronomiju visoke kvalitete.

Svoj je dolazak potvrdila i potpredsjednica međunarodne elitne udruge 'Institute of Masters of Wine' Lynne Sherriff te brojni drugi inozemni stručnjaci.

Prvi put će se ove godine na tom festivalu dodijeliti i nagrada "Vino godine po izboru korisnika American Express kartica" koju je utemeljio PBZ Card kao zlatni sponzor. (Hina)


Pisane vijesti