Predsjednik HAK-a u Ministarstvu turizma

Slika /arhiva/110120-m-hak1.jpg

Predsjednik Hrvatskog autokluba (HAK) Ivo Bikić i glavni tajnik Zvonko Šmuk, posjetili su danas Ministarstvo turizma te se sastali s ministrom turizma Damirom Bajsom, državnim tajnikom Ivom Mujom i suradnicima. Tijekom sastanka razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji, pripremi HAK-a za nadolazeću turističku sezonu i o budućim projektima.

Između ostalog, razgovaralo se o uspostavljanju turističkog info-punkta na graničnom prijelazu Macelj u sklopu postojećeg objekta HAK-a, o testiranju kvalitete kampova tijekom turističke sezone, globalnoj kampanji „Desetljeće sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020.“, te međunarodnim konferencijama i skupovima koji će se održati tijekom ove godine.

Ministar  Bajs rekao je kako je visoka razina ostvarene suradnje njegovog ministarstva i Hrvatskog autokluba primjer partnerstva državnog tijela i nacionalne udruge. Suradnja s HAK-om za nas je logična, jer smo obvezni pružiti sigurnost našim turistima i HAK je u svojoj djelatnosti apsolutno na visokoj europskoj razini kvalitete, rekao je Bajs, dodavši kako Ministarstvo turizma zaprima pritužbe na razne elemente hrvatske turističke ponude, na koje uvijek reagira i kojih je, nasreću sve manje, dok prigovora na usluge Hrvatskog autokluba do sada nije ni bilo.

Predsjednik HAK-a Ivo Bikić zahvalio je domaćinima na odličnoj dosadašnjoj suradnji i potpori Ministarstva turizma i rekao kako među europskim nacionalnim autoklubovima postoji sve veće zanimanje za uključivanje u akcije testiranja kvalitete i sigurnosti prometne i turističke infrastrukture u Hrvatskoj.

Uz akcije koje provodimo, među kojima se ističe testiranje kampova koje provodimo u suradnji s Udrugom kampista Hrvatske i Kamping udruženjem Hrvatske, HAK planira u sljedećim godinama provoditi slična neovisna testiranja domaćih turističkih sadržaja, iz perspektive njihovih korisnika, istaknuo je Bikić, te pozvao ministra Bajsa da posjeti Hrvatski autoklub prije početka turističke sezone.



Pisane vijesti