Croatia Airlines povezuje Rijeku s Londonom

Slika /arhiva/Kvarner-o-logo.jpg

Sustav turističkih zajednica, uz potporu Ministarstva turizma i HTZ-a, provodi udružene tržišne aktivnosti, a prema Javnom natječaju za udružene tržišne aktivnosti za 2011. godinu. Nakon što je TZ Kvarnera pripremila turističke zajednice za sudjelovanje i apelirala na maksimalnu animaciju gospodarstva, te što veću uključenost - TZ Kvarnera je prikupila, obradila i kandidirala ukupnu vrijednost oglašavanja u iznosu od 17,400.000 kuna (za sve modele) i to za pedesetak tvrtki s media planovima i programima na 15 tržišta.

Ove je godine poseban naglasak pružen promicanju Kvarnera kao aviodestinacije, pa je tako napravljen i poseban model sufinanciranja u kojemu uz HTZ, sudjeluju Primorsko–goranska županija, TZ Kvarnera, lokalne turističke zajednice, gospodarstvo, jedinice lokalne samouprave i HGK Županijska komora Rijeka, Obrtnička komora PGŽ. Tako je za promociju regije Kvarner u suradnji sa zračnim prijevoznicima udruženo ukupno gotovo 5,500.000 kuna, od čega polovinu iznosa snosi Hrvatska turistička zajednica, a polovinu udružuje TZ Kvarnera.

Danas je zrakoplovom Airbus 320 obavljen prvi ovogodišnji redoviti let Croatia Airlinesa, člana udruge Star Alliance, između Londona (Heathrow) i Rijeke. Od danas pa do 19. listopada ove godine London (Heathrow) i Rijeka izravno se povezuju zrakoplovima Croatia Airlinesa jedanput na tjedan, srijedom.

Iz Rijeke (zračna luka na otoku Krku) polazak je u 9 sati i 50 minuta, a dolazak je u London (Heathrow) u 11 sati. Zrakoplov iz Londona (Heathrow) polijeće u 11 sati i 50 minuta, a slijetanje je u zračnu luku na otoku Krku u 15 sati i 5 minuta. Na liniji će letjeti mlazni zrakoplovi Airbus 319 (kapacitet 132 sjedala) i Airbus 320 (kapacitet 162 sjedala). Povratne zrakoplovne karte na liniji Rijeka – London (Heathrow) mogu se kupiti već od 156 eura preko internetskih stranica www.croatiaairlines.com. Cijena uključuje pristojbe zračnih luka, naknadu za izdavanje karte (TSC), zatim besplatan prijevoz 20 kilograma prtljage, hranu i piće u zrakoplovu, tiskovine, a putnici letenjem skupljaju i nagradne milje u Miles&More programu.

Revitalizacija izravnih međunarodnih letova Rijeka - London (Heathrow) rezultat je zajedničkih napora i suradnje Croatia Airlinesa i Turističke zajednice Kvarnera, Primorsko-goranske županije, turističkih zajednica gradova i općina s područja Kvarnera, jedinica lokalne samouprave s područja PGŽ, gospodarstva, HGK Županijske komore Rijeka, Obrtničke komore PGŽ, te HTZ-a kroz udružene tržišne aktivnosti u 2011. godini.

Očekuje se kako će letovi omogućiti prometnu povezanost ove regije s Europom, a preko nje i s cijelim svijetom, jer su letovi prilagođeni potrebama hrvatskih građana iz prekooceanskih odredišta, osobito onih iz Sjedinjenih Američkih Država. Osim toga, letovi će istodobno pridonijeti razvoju turističkih kapaciteta Kvarnera i cjelokupnoga hrvatskog turizma. 

Podsjećamo, redoviti međunarodni letovi Rijeka – London Heathrow uvedeni su 23. ožujka 2001. godine i kontinuirano su obavljani do 2009. godine, a pritom je ukupno prevezeno više od 66.000 putnika.

U floti Croatia Airlinesa trinaest je zrakoplova - četiri Airbusa A319, tri Airbusa A320 i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400.
 



Pisane vijesti