Požega predstavila novi turistički vizualni identitet grada

  • Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180328_pozega1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Grad Požega, u suradnji s gradskom turističkom zajednicom, predstavio je novi vizualni identitet, slogan i kreativnu platformu za sustavno brendiranje Požege kao turističkog odredišta. Riječ je o prvom projektu takvog opsega u Slavoniji s obzirom na strateški usmjerena kreativna rješenja te načela primjenjiva na sve buduće turističke materijale grada, ali i primjenu logotipa i slogana svih gradskih manifestacija. Prvi od tih primjera mogao se vidjeti za nedavne proslave Grgureva - Dana grada Požege, kojemu je prisustvovao i ministar turizma Gari Cappelli.

Branding rješenje sadrži osnove komunikacijske strategije i nastupa u medijima te dizajnerske prijedloge niza materijala, od tiskanih oglasa i billboarda do naslovnice knjiga i brošura, setova uredskog materijala i brojnih promotivnih artikala. Kako bi projektu osigurali univerzalnost i primjenjivost, kreiran je i priručnik osnovnih grafičkih standarda vizualnog identiteta Požege kao turističke destinacije.

Požega je tako po prvi put dobila izniman resurs i rijetku vrijednost u sadašnjoj i budućoj promidžbi domaćim i stranim turistima. Autori kreativnih rješenja su iz Candypepper studija s višegodišnjim iskustvom u oglašavanju.

Požega nudi modernu turističku ponudu s fokusom na glavne kategorije usluga, aktivni odmor jedinstven u regiji, gastro ponudu po ukusu nove generacije, živu i bogatu suvremenu kulturu, a ideja koja ih povezuje je novi slogan: Brda&Doline.

Grad Požega ulaže u biciklističke i pješačke rute, a cikloturizam jedan je od prioriteta u razvoju turizma sa stalno novim ulaganjima u infrastrukturu i promidžbu. Ono što aktivni odmor u Požegi čini posebnim, jedinstven je spoj slavonske ravnice i gorja koje okružuje grad.

Uz cijenjena vina odnjegovana u gotovo idealnim geografskim uvjetima, grad je u posljednjem desetljeću zahvatila prava gastro revolucija. U Požegi je kreiran koncept 'Muzeja u loncu', koji se proširio cijelom Slavonijom, a cilj mu je sačuvati i ponovno ponuditi posjetiteljima zaboravljene slavonske delicije.

Uz nadimak „Slavonska Atena“, koji je Požega stekla u 17. stoljeću, dobro se uklapa grad koji je danas domaćin međunarodnog jednominutnog filma, organizator ljetne škole znanosti koja je ugostila nekoliko dobitnika Nobelove nagrade, regionalni centar obrazovanja u klasičnoj, jazz i suvremenoj glazbi te grad čija je kviz scena među najjačima u Hrvatskoj.

Pisane vijesti