Na Kvarneru se za Uskrs očekuje 17 tisuća gostiju

Slika /arhiva/kvarner-logo-rl.jpg

Prema informacijama prikupljenim od hotelijera i turističkih djelatnika, tijekom uskrsnih blagdana, odnosno od Velikog petka do Uskrsnog ponedjeljka na Kvarneru će boraviti oko 17 tisuća gostiju, a očekuje se da će ostvariti 60 tisuća noćenja. Hotelijeri su zbog dobrog bukinga optimistični, iako će zbog ranijeg datuma uskrsnih blagdana dio hotelskih kapaciteta ostati zatvoren za goste, u većini slučajeva zbog radova. Bit će otvoreno 80 hotela od kojih se polovica nalazi na Opatijskoj rivijeri. U hotelima se očekuje i najviše gostiju, oko 11 tisuća.

Gosti će Uskrs moći provesti i u kvarnerskim kampovima, otvoreno će ih biti 12 od čega se samo autokamp „Selce“ nalazi na kopnu, a preostalih 11 su na otocima.

U kampovima se očekuje oko 2.000 gostiju.

Oko 3.000 gostiju odlučilo se za privatni smještaj.
 
Za goste koje posjete Kvarner priprema se raznovrsni program u duhu uskrsnih blagdana: koncerti i slična događanja, gastronomske manifestacije poput one na Krku u okviru koje će se u određenim restoranima moći uživati u menijima sa šurlicama i šparogama; podsjetnik na tradicionalna uskrsna jela u Crikvenici ili pak uskršnji doručak i potraga za pisanicama u čemu će moći uživati opatijski gosti.

Ostale vijesti