POTPISIVANJE UGOVORA ZA UDRUŽENOG OGLAŠAVANJE HRVATSKOG TURIZMA U SPLITU

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo Vas na potpisivanje ugovora za udruženo oglašavanje hrvatskog turizma za 2009. godinu, koje se odnosi na gospodarske subjekte i turističke zajednice s područja Splitsko – dalmatinske županije. Potpisivanje će se održati u petak, 20. veljače 2009. godine u 11.00 sati, Split, hotel "Park".

Potpisivanju ugovora nazočit će ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs, državni tajnik za turizam Branko Grgić, te pomoćnik direktora Hrvatske turističke zajednice Milo Sršen.

Temeljem poduzetnih mjera Ministarstva turizma RH i Hrvatske turističke zajednice, u tijeku je potpisivanje ugovora za udruženo oglašavanje u 2009. godini.

Udruženo oglašavanje privatnog i javnog sektora je način promidžbe koja okomito povezuje neposredni interes pojedinih subjekata - od turističke tvrtke (ili udruge), preko sustava turističkih zajednica na nižim razinama, te Glavnog ureda, na jednoj strani i inozemnog turoperatora na drugoj strani.

Ugovori za udruženo oglašavanje već su potpisani u Poreču, za područje Istarske županije,  u Opatiji, za područje Primorsko-goranske, te Šibeniku i Zadru, za područje Šibensko-kninske i Zadarske županije. Slijedi još potpisivanje ugovora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koje će se održati u subotu, 21. veljače u 11 sati, hotel Excelsior, Dubrovnik.

Interes privatnog sektora nadmašio je očekivanja, te je za pet modela udruženog oglašavanja pristiglo 618 kandidatura, u ukupnom iznosu od 40,7 milijuna kuna, čime su ukupni zahtjevi premašili odobrena sredstva. S obzirom na takav interes, 10. veljače je održana izvanredna sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice kako bi se promjenom poslovnog plana povećao ukupni iznos za promidžbu, koji sada doseže 185,5 milijuna kuna. Hrvatska je tako prva među konkurentnim zemljama koja kreće na strana tržišta s pojačanom promidžbom za ovu godinu.







Najave