Potpisivanje sporazuma vezanog uz provedbu Projekta UNIverzI-JA-DA

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo Vas na potpisivanje sporazuma vezanog uz provedbu Projekta UNIverzI-JA-DA. Sporazum će u ime Ministarstva turizma potpisati ministar Darko Lorencin te u ime Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predsjednik uprave Darko Liović (četvrtak, 14. 5. 2015. u 11.00 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14, 1.kat - velika dvorana).

UNIverzI-JA-DA je projekt za dodjelu financijskih sredstava najboljim studentskim rješenjima koji pomažu u rješavanju otvorenih pitanja tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci, u srpnju 2016. godine. Studentski projekti trebaju doprinositi s društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji te građanima općenito pomagati kod rješavanja izazova tijekom, ali i nakon Europskih sveučilišnih igara 2016. Osnovni je smisao projekta UNIverzI-JA-DA pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju.

Projekt je pokrenuo HAMAG-BICRO koji kroz Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora (www.mspi.hr) želi potaknuti studente na poduzetničke aktivnosti već za vrijeme studija.

Projekt će se provoditi od svibnja 2015. do svibnja 2016. godine s ciljem odabira najboljeg projekta za mobilnu aplikaciju te najboljeg projekta za turističku promociju hrvatske kulture i sporta. Ministarstvo turizma ovaj će projekt financirati s 200 tisuća kuna.



Najave