Aurora, Vespera i Bellevue osvojili certifikat “Sustainable Hotel”

Slika /arhiva/150514_sustainablehotels1.jpg

Wellness Hotel Aurora, Family Hotel Vespera i Hotel Bellevue zadovoljili su kriterije Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i osvojili certifikate “Sustainable Hotel” za uvođenje zelenog poslovanja, pridruživši se tako Vitality Hotelu Punta koji je certifikat dobio prošle godine.

Na svečanoj dodjeli certifikata u hotelu Ambasador u Opatiji, nagrade su u ime Lošinj Hotels&Villas primili Snježana Baljak, direktorica hotela Aurora, Jadranko Dumenčić, direktor hotela Vespera i Andrea Glavan, direktorica hotela Bellevue.

Projekt „Zeleno poslovanje u hotelijerstvu“ provodi se drugu godinu zaredom, nakon uspješno odrađene prve godine u kojoj je 21 hotel zadovoljio postavljene kriterije i stekao uvjete za dobivanje certifikata. Projekt je u cijelosti osmislio UPUHH s ciljem uvođenja zelenog poslovanja u hotele, a podržan je i od Ministarstva turizma.

Prošle godine se prestižnim certifikatom u Superior kategoriji odlikovao Vitality Hotel Punta svrstavši se tako u rang najboljih hotela u Hrvatskoj u okviru ovog projekta. S ukupno četiri certifikata za održivo poslovanje hotela, Lošinj Hotels&Villas svrstani su u sam vrh zelenog hotelijerstva u Hrvatskoj.

U tijeku procesa audita, Aurora, Vespera i Bellevue prošli su izazovan proces ispunjavanja čitavog niza uvjeta kojima su potvrdili zelenu politiku zaštite okoliša, energetske učinkovitosti, štednje energenata i svrstali se među drugu generaciju hotela sa certifikatom UPUHH-a.

Zeleni kriteriji koje su hoteli u procesu certificiranja morali ispuniti su bili precizno razrađeni u skupine, i to za upravljanje održivošću, nabavu, prodaju, marketing i PR, okoliš, energetsku učinkovitost i ljudske potencijale, a projekt je realiziran u nekoliko faza.



Pisane vijesti