Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između Ministarstva turizma i Banco Popolare Croatia

Slika /arhiva/080415w_7.jpg

Ministar turizma Damir Bajs i predsjednik Uprave Banco Popolare Croatia Goran Gazivoda potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji koja se odnosi na Program kreditiranja malog obiteljskog poduzetništva u turizmu pod nazivom "Poticaj za uspjeh". Ministar Damir Bajs i predsjednik Uprave banke Goran Gazivoda suglasni su kako je potrebno još ovakvih povoljnih poticaja usmjerenih razvoju i raznolikosti hrvatske turističke ponude te su izrazili pozitivna očekivanja od ove poslovne suradnje.

Ministar turizma Damir Bajs i predsjednik Uprave Banco Popolare Croatia Goran Gazivoda potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji koja se odnosi na Program kreditiranja malog obiteljskog poduzetništva u turizmu pod nazivom 'Poticaj za uspjeh'.  

Ministar Damir Bajs i predsjednik Uprave banke Goran Gazivoda suglasni su kako je potrebno još ovakvih povoljnih poticaja usmjerenih razvoju i raznolikosti hrvatske turističke ponude te su izrazili pozitivna očekivanja od ove poslovne suradnje.

Ciljevi programa 'Poticaj za uspjeh' su rast zapošljavanja, razvoj malog obiteljskog poduzetništva, sprječavanje sive ekonomije, restrukturiranje smještajne ponude povećanjem kapaciteta s tri i više zvjezdica, izgradnja novih objekata u skladu sa zahtjevima suvremenog tržišta, unapređenje kvalitete izgradnjom novih sadržaja te obnova i modernizacija postojećih objekata, izgradnja stručno arhitektonski oblikovanih objekata koji su izgledom i veličinom u skladu s okolišem, produžetak turističke sezone te povećanje prihoda.

 

Program 'Poticaj za uspjeh' temelji se na kreditnim sredstvima banke i sredstvima za subvencioniranje kamata Ministarstva turizma. Sredstva Ministarstva predstavljaju državnu potporu malim i srednjim poduzetnicima za poticanje njihovih početnih ulaganja u turizmu.

Najmanji iznos kredita je 25.000 eura, najveći iznos kredita za ulaganja u cijeli objekt s pratećim sadržajima po smještajnoj jedinici (sobe, apartmani odnosno kamp parcele) je 100.000 eura i to za hotel i pansion u sklopu programa 'Pod stoljetnim krovovima'. Zahtjev za kredit s potrebnom dokumentacijom poduzetnik podnosi banci. Nakon pozitivne ocjene banke, konačnu odluku o odobrenju kredita i subvenciji kamata donosi Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika banke, Ministarstva turizma te Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Banco Popolare Croatia d.d. je kao banka članica Banco Popolare grupe, jedne od najvećih talijanskih banaka, na hrvatskom tržištu prisutna od srpnja 2006. godine. Danas banka obuhvaća poslovnu mrežu od 32 poslovnice diljem Hrvatske s aktivom od 1.7 milijarde kuna, jamstvenim kapitalom od 223 milijuna kuna, 81 tisućom klijenata i 245 djelatnika. Na području poslovanja s pravnim osobama banka je orijentirana prije svega na mala i srednja poduzeća s naglaskom na proizvođačima, izvoznicima te turističkoj djelatnosti.

 



Pisane vijesti