Poljski LOT najavio ljetne letove za Rijeku 2020.

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/191122_zl_Rijeka_FaH.JPG

Na međunarodnom turističkom sajmu TT Warsaw u Varšavi poljski avioprijevoznik LOT najavio je nove izravne letove iz glavnog poljskog grada za Rijeku od lipnja 2020., prenose iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), čije predstavništvo u Poljskoj promovira hrvatski turizam na tom sajmu.

Sajam TT Warsaw najveći je i najvažniji turistički sajam u Poljskoj, koji se održava od 21. do 23. studenoga, a otvoren je za poslovnu i široku publiku. Turističku ponudu na sajmu predstavlja više od 450 izlagača iz 50-ak zemalja svijeta.

Uoči sajma održan je i tradicionalni Forum turističkih agenata iz cijele Poljske, na kojemu je poljsko predstavništvo HTZ-a bilo prisutno sa štandom i promotivnim materijalima.

"Vjerujemo da će nova izravna avio linija iz Varšave za Rijeku Poljacima dodatno približiti Hrvatsku kao atraktivnu i poželjnu destinaciju, ali i Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. Prisutnost Hrvatske na sajmu TT Warsaw je vrlo važna, jer je to sajam na kojemu sudjeluju svi ključni predstavnici turističke industrije Poljske", poručila je sa sajma direktorica predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

Naglasila je i da je Hrvatska i dalje jedna od najpopularnijih inozemnih destinacija među Poljacima, kojih je u dosadašnjem dijelu ove godine u Hrvatsku došlo gotovo milijun, ostvarivši više od šest milijuna noćenja. Time je to tržište među top pet tržišta u hrvatskom turizmu, uz još Njemačku, Sloveniju, Austriju i Italiju.

TT Warsaw je najveći i najznačajniji turistički sajam u Poljskoj koji je tijekom prvog dana održavanja otvoren samo za poslovnu publiku, dok je sajam u preostala dva dana otvoren i za opću javnost. Sajam je prošle godine posjetilo više od 20.000 posjetitelja, koji su razgledavali ponudu 450 izlagača iz 53 zemalja svijeta. I ove se godine, već tradicionalno, dan prije sajma održao i Forum turističkih agenata na kojem je poljsko Predstavništvo HTZ-a bilo prisutno sa štandom i promotivnim materijalima. Forum je najznačajniji godišnji susret agenata i turoperatora s područja cijele Poljske. (Hina/FaH)

Ostale vijesti