Otvoren sajam "Turizam i slobodno vrijeme"

Slika 21.1.2010

U Ljubljani je danas otvorena najveća slovenska turistička sajamska priredba "Turizam i slobodno vrijeme", na kojoj tradicionalno nastupa i Hrvatska turistička zajednica.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, ove godine na sajmu u Ljubljani nastupa i Hrvatska gospodarska komora (HGK), koja će predstaviti odredišta wellnessa, pustolovnog, zdravstvenog i nautičkog turizma u Hrvatskoj u kojima su Slovenci među najčešćim i tradicionalnim gostima.

Sajam na kojemu nastupa 120 izlagača iz 13 država završava u nedjelju.

Danas i sutra održat će se i zatvorena poslovna burza ponude i potražnje kapaciteta kongresnog turizma na području jugoistočne Europe.

Riječ je o inicijativi suradnje susjednih zemalja na području kongresnog turizma pod naslovom Conventa, pokrenutoj prošle godine.

Iako je turizam u susjednim zemljama osjetio posljedice recesije, slovenski turoperatori zadovoljni su lanjskim rezultatima, a državna tajnica u slovenskom ministarstvu gospodarstva Darja Radič istakla je da su u zadnjih sedam godina registrirani priljevi od djelatnosti povezane s putovanjima porasli za 73 posto. (Hina)


Pisane vijesti